tjcin
About five years ago I installed a 14KW generator for my neighbors. The machine has been great with only a couple minor problems. Today we lost power and the machine tried to start but would only run for a second and then shut off. It seems to be starving for fuel.
Things I did:
Check voltage at the fuel solenoid while cranking-12VDC was present.
Check connections at fuel lines.
Crack open a union installed in gas piping. Flow from the propane tank seems
very slow.

Thanks, any input would be appreciated. Tim C
Quote
Gman1
water frozen in the regulator?
Quote
tjcin
I am not sure about the water, but I just put a new regulator on it and she fired right up. Thanks for the reply. Tim C
Quote
ceb58
tjcin;7952 wrote:
I am not sure about the water, but I just put a new regulator on it and she fired right up. Thanks for the reply. Tim C


Ether frozen water or the diaphragm on the regulator was stuck. What part of the world are you in?
Quote
tjcin
South Jersey.
Quote
ceb58
tjcin;7966 wrote:
South Jersey.


Sounds like frozen water in the regulator. Or Vinny and the boys were mad at the neighbor :rolleyes:
Quote
tjcin
I tend to agree with the regulator. Vinny and the boys just aren't an option. These people are the greatest. Thanks for the input. Tim C
Quote
ceb58
tjcin;7976 wrote:
I tend to agree with the regulator. Vinny and the boys just aren't an option. These people are the greatest. Thanks for the input. Tim C


You may want to read over this thread

[url]http://zillerelectric.com/forums/showthread.php?t=1243[/url]
Quote
MASTERTECH-MW
yes i have had several.just doing P.M when it was super cold i had to take a small Allen wrench and push on the regulator.works every time
Quote